Tervetuloa Teuvan Kokoomus ry.:n kotisivuille

« aihelistaan

KUNNALLISVAALIT


 • nimimerkki

  Antti Siljamäki

  31.3.2017 klo 14:07
  Nyt on ollut mediassa, miten puolueet etsivät kunnallisvaaleihin ehdokkaita. Kiinnostus on ollut nihkeä. Miksi? Kaikki me osaamme ottaa kantaa ja kritisoida päätöksiä, niin minäkin.
  Odottamaton soitto tuli kuitenkin. Lähtisitkö ehdokkaaksi? Soiton myyntipuhe oli: ”olisi hyvä saada sinun elinkeinotuntemuksesi Teuvan kriisikunnan käyttöön”. Pitkän miettimisen jälkeen suostuin. Aina sitä pelkää kasvojen menettämistä.
  Viime Tejukassa oli Irma Harjulan, Juha-Matti Kiviluoman sekä Jarmo Kiviluoman herättävä artikkeli.
  Tänä päivänä ei ole toivoa kultakellon saamisesta työelämän saavutuksista. Kuka tahansa meistä voi joutua työttömäksi. Niin tapahtui minullekin, ja lähden vastahakoisesti pian eläkkeelle.
  Pian ”normaali” työ on historiaa. Työmarkkinat ovat muuttumassa hyvinkin nopeasti, 20 vuoden sisällä poistuu 50 % työpaikoista. Palataan vanhaan aikaan. Tehdään palveluja keskenään, pätkätöitä palkkatyönä sekä yrittäjänä, mutta käyttäen uutta teknologiaa, laskutetaan ja saadaan maksut älylaitteiden kautta. Digitalisoidaan ja robotit tulevat tutuiksi. Pankit ovat seuraava iso instituutio, joita ravistellaan. OP on jo panostanut terveysalaan. Posti lähtee leikkaamaan nurmikkoja ja palvelemaan vanhuksia. Kaikki muuttuu nopeasti.
  Teuvalla liikkeet lopettavat tiiviin tahtiin. Yrittäjät ikääntyvät. Maatalous on tiukoilla. Löytyykö vielä jatkajia?
  Teuvalla on vielä paljon ammattitaitoisia, hyväkuntoisia, halukkaita tehdä työtä, jotka ovat työttömiä, eläkeputkessa tai eläkkeellä. Pien- ja maatalousyrittäjiä, joiden tuloslaskelmat ovat miinuksella.
  Viitaten yo kirjoitukseen. Ensimmäinen ajatus on: perustetaan Yhteiskunnallinen yritys, joka on trendi maailmalla. Suomessa ne ovat vielä harvinaisia.
  Toinen vaihtoehto on: Sosiaalinen yritys. Kun 3o % työntekijöistä on pitkäaikaistyöttömiä tai vajaakuntoisia, täyttyvät kriteerit. Toimii kun mikä tahansa yritys, noudattaa lakia ja yhteiskunnallisia velvoitteita. Yritys voi tarjota palveluja kunnille, yrityksille ja harrastaa liiketoimintaa, eli valmistetaan tuotteita ja tuotetaan palveluja. Ruotsissa seniori palvelut ovat hyvässä kasvussa.
  Jokainen halukas ja kyvykäs, jonka voidaan nostaa Kelan päivärahoista ansiosidonnaiseen vähentää Teuvan kunnan kuluja sekä tuovat lisää verotuloja. Nostetaan myös monen ihmisen ihmisarvoa ja elämänlaatua. Teuvan kuntakaan ei tarvitse enää maksaa ”sakkoja” jos saisi järkevästi työllistettyä pitkäaikaistyöttömiä. Turhat menot tulisi ainakin minimoida. Trillan toiminta muun muassa eli kunnan noin 100 000 euron panostus per vuosi tukityöllistämiseen ei vielä näytä riittävän ”sakko” vuodon karsimiseen.
  Kunnan talous on tiukka ja päätösvalta supistuu, mutta kun yhdessä yritetään ja pidetään toisistamme huolta, silloin olemme jo paljon rikkaampia. Teuva on vielä elinkelpoinen kunta ja täällä on hyvä elää ja yrittää.
  Nyt todella tarvitaan uusia oivalluksia, ideoita sekä innovatiivista ajattelua
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
KUNNALLISVAALIT