Tervetuloa Teuvan Kokoomus ry.:n kotisivuille

« aihelistaan

JÄLKIVIISAUTTA


 • nimimerkki

  Antti Siljanmäki

  31.3.2017 klo 14:08
  Olemme kaikki aika viisaita, mutta yleensä erityisesti jälkiviisaita.
  Minulla oli visio 25 sitten: perustetaan kauppakeskus omin voimin. Tarvitaan vetovoimaisen kauppakeskuksen, joka tuo asiakkaita ja rahaa Teuvalle naapurikunnistakin ja saadaan oma kauppavuoto pienentymään. Kafi oli lopettanut toimintansa ja yli 100 työpaikan tilalle oli jäänyt tyhjä 7000 m2 halli. Silloin oli todella lama, devalvaatio ja konkurssit tosiasia. Korot olivat yli 10 prosenttia. Ylimääräistä rahaa ei ollut silloinkaan.
  1991 tein aloitteen Teuvan kunnalle, ensin elinkeinoasiamiehelle. Se eteni elinkeinolautakunnan kautta valtuuston ja sieltä lopuksi hallitukseen. Sain kolme kuukautta aikaa veronmaksajien rahoilla toteuttaa hankkeeni ”Yritysideat esiin”.
  Aika loppui nopeasti, mutta paloin ajatukselle luoda kauppakeskuksen, joten jatkoin talkootyönä. Sain vielä talkootyökumppaniksi alan asiantuntijan. Hän oli ehtinyt perustaa uusia suurmyymälöitä eri kaupunkeihin. Keskustelimme tiivisti kaikkien kanssa, jotka voisivat siirtää toimintansa tai luoda sivupisteen tulevaan kauppakeskukseen. Keskustelimme muun muassa huonekalutehtaiden kanssa, jotka olivat valmiita tuomaan kalusteita huonekaluliikkeen tiloihin. Elintarvikeliike olisi myös saanut paljon tilaa. Kunnanjohtaja paljasti myös, että Alko on tulossa Teuvalle.
  Talkookumppanilla oli hyvät suhteet isoon taloon, joka teki pohjapiirustukset. 3000 m2 olisi aluksi täyttynyt eri alan kaupoista. Piirustukset sekä ajatukset esitettiin lopuksi kunnanjohtajalle. Tämän kokouksen jälkeen tuli syvä hiljaisuus. Näin kunnanjohtajan kylällä ja hän alkoi puhua, että meidän pitää kosiskella Ikean tai Veljekset Keskinen Teuvalle. Kuulin myös kritiikkiä, että yritän tyhjentää Teuvan keskustaa ja siirtää osan kaupoista Kafiaariin. Lopullinen tuomio oli: näin laaja suunnitelma pitäisi tulla Helsingistä.
  Minun ei tarvitse olla jälkiviisas. Kun nähdään tämän päivän kehityksen, miten kaupat lopettavat ostovoiman puutteessa. Tämä kehitys maailmalla on ihan normaalia. Jyvät erottuvat akanoista. Niin kuin olemme huomanneet, ei tänne ketään tule. Kaikki riippuu itsestämme miten tulevaisuutemme tulee olemaan.
  Etsin nyt kiinnostuneita ihmisiä. Alkupääomaa pitää ensin kerätä. Olemme asiakaskeskeisiä, eli ratkaistaan ihmisten ongelmia tai tarpeita. Löydämme nopeasti töitä ja rahantuloja. Näin kesän aikana mahdollisuudet ovat: ruohonleikkuuta, matonpesua, remontit, maalaukset, siivoukset, kaikki palvelut ikäihmisille muun muassa. Näen myös suurena mahdollisuutena marjojien poiminnassa ja myynnissä niille, jotka eivät enää kykene tai välitä. Moni palvelu voimme pitää pysyvinä palveluina.
  Ota yhteyttä: 0400 747 625 tai antti.siljamaki@pp.inet.fi . Sunnuntaina 19.3. kello 13.00 tulen nauttimaan iltapäiväkahvista ja hyvästä nisusta Teuvan ABC:lla, jos kiinnostaa, tule keskustelemaan miten saadaan lisää toimintaa ja verorahoja Teuvalle!
  Antti Siljamäki, Teuvan kokoomus, numero 39. Yhdessä olemme enemmän!
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
JÄLKIVIISAUTTA