Tervetuloa Teuvan Kokoomus ry.:n kotisivuille

« aihelistaan

Kaiken takana on nainen!


 • nimimerkki

  Antti Siljanmäki

  31.3.2017 klo 14:09
  Kehitysavun varmin kohde Afrikassa, Aasiassa muun muassa on nainen. Pienyrityslaina tai rahallinen tuki, hän ostaa lehmän tai ompelukoneen, näin hän elättää perheensä, maksaa lapsiensa koulukirjat sekä koulumaksut. Tein ennen paljon vientikauppaa Venäjällä ja olen omin silmin todennut: Venäjän selkäranka on aina ollut nainen. Miten Suomessa? Sodan aikana naiset tekivät kaikki miesten työt, lisäksi hoitivat lapset ja ikäihmiset.
  Tänä päivänä naisen palkka on 80 % suhteessa miehen palkkaa. Suomalainen nainen opiskelee nuoresta asti ahkerasti ja kouluttaa itsensä korkeakouluissa ja yliopistoissa. Tulos on yleensä kuitenkin pätkätöitä ja paljon haastavampaa saada koulutukseen vastaavia töitä ja ansiotuloja. Naiset tekevät työtä kolmessa vuorossa sairaaloissa ja 6 tunnin työpäiviä esimerkiksi kaupoissa. Hoitavat lapset kotona ja lopputuloksena heikentynyt eläketurva. Ehdotan lakimuutosta: sen vanhemman eläkekertymän, joka hoitaa kotona yhteisiä lapsia, kompensoidaan sen toisen vanhemman palkasta, joka jatkaa työelämässä.
  Naiset eivät osallistu yhtä herkästi politiikkaan. Politiikan kieli on enemmän miesten kieli. Symbolisesti naisen sydän on paljon suurempi kuin miehen aivot. Maapallon ihmisillä olisi huomattavasti paljon parempi ja oikeudenmukaisempi elämä, jos meillä olisi matriarkaalinen hallinta, eli naiset saisivat päättää huomattavasti useimmin.
  Entä miten Teuvalla olisi matriarkaalinen hallinta onnistunut? Olisimme ainakin vältetty oman edun maksimoinnin ja ”hyvä veli” suosimisen politiikasta.
  Teuvan suurimpia virheitä oli kun Keskusta ja muutama ”Kauhajokifani” kaatoi esityksen 2012 liitosta Kurikkaan. Emme tiedä mitä JIK olisi tuonut mukana, LLKY:n mittavat taloudelliset ylitykset on vienyt Teuvan kunnan ahdinkoon, sen me ainakin tiedämme. Mikä on tämän päivän suurin uhka? Teuvan kunta, itsenäisenä kuntana, pakotetaan saattohoitoon Kauhajoelle. Kunta on myös luonut edellytyksiä yrityksille, jotta he voivat työllistää lisää ihmisiä. Vain yrittämällä voimme luoda uusia työpaikkoja. Finnvera voi olla perustettavan yrityksen ainut rahoittaja kun rahoitustarve on korkeintaan 50 000 euroa, ja liiketoimintasuunnitelama uskottava. Kunta ei tarvitse olla pankki uuden yrittämisen saamiseksi. Toukokuussa aloitan eläkepäivät, mutta myös yrittäjänä. Yrityskonsulttina ja erityisesti vientikauppa on lähellä sydäntäni. Nyt olisi myös aikaa paneutua Teuvan kunnan asioihin.
  Ikäihmiset loivat Teuvalle hyvinvointia ja jatkuvuutta. Ikääntyminen ei ole aina oikeudenmukainen, osa sairastuvat ja joutuvat elämään vanhuuden vielä sairauksien rasittamana. Kiitos Kokoomus seniorit ry: kuulin siellä vanhemmalta rouvalta mainion ehdotuksen toimintamallista. Lapsiperheet tietävät miten hienon palvelun saamme lastenneuvolassa. Perustetaan ensin Teuvalle ikäihmisten neuvola, jolloin sairaanhoitaja ja lääkäri ovat paikalla.
  Kunnioitetaan ns. vanhaa kansaa, ei hyväksytä että, heitä juoksutetaan paikasta paikkaan. Ollaan aidosti empaattisesti heidän tukena. Katsottuna maailmaa kokonaisuutena, meillä on edelleen rikas ja turvallinen kunta. Tehdään kaikki työtä sen eteen, että Teuvan kunta on itsenäinen kunta myös tulevaisuudessa! Yhdessä olemme enemmän!
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kaiken takana on nainen!