Tervetuloa Teuvan Kokoomus ry.:n kotisivuille

« aihelistaan

ONKO NAAPURIN NURMIKKO AINA VIHREÄMPI?


 • nimimerkki

  Antti Siljanmäki

  31.3.2017 klo 14:11
  Kysyntää on Senioripalveluissa. 2030 on 21 – 22 prosenttia yli 75 vuotta Teuvalla, Karijoella ja Isojoella. Ylen Vanhusvahti kertoo, että kunnilla menevät yli kolme kuukautta ennen kuin ehtivät tehdä muutostöitä, jotka helpottavat kotona asuvien vanhuksien elämää. Asiointi ja ulkoilutuspalvelun tarjonta on heikko. Siivous ja pihahoidossa on kysyntää. Mattojen pesu ja maalaustyöt tuovat lisää tuloja.
  Suurin mahdollisuus tulee olemaan tietotekniikan puolella. Tarjoamalla parhaat, yksinkertaisemmat sekä selkeämmät tietokoneet sekä älylaitteet, jotka palvelevat ikäihmisiä ja nuorempiakin. Koulutus asiakaskeskeisesti eli ikäihmisen näkökulmasta tarpeiden tyydyttämiseksi. Puhelin- ja lähitukipalvelu tuovat lisäpalveluja. Ikäihminen voi asua yksin ja kuinka syrjässä, mutta kun hänellä on hallinnassa hyvät ja toimivat laitteet, hän tavoittaa ja hän on tavoitettavissa ympäri maailmaa. Hän saa muun muassa nopeasti diagnoosin lääkäriltä ja reseptin, eikä tarvitse lähteä taksilla jonottamaan terveyskeskukseen saadakseen apua. Tulevaisuuden köyhälistö tulee oleman he, jotka eivät ole kytkettynä langattomaan nettiverkostoon. (Wi-Fi)
  Kun sopivia robotteja tulee markkinoille, jotka helpottavat arjen pyörittämistä, otetaan ne käyttöön koulutuksen jälkeen.
  Vanhuksien suurimpia uhkia on yksinäisyys ja turvattomuus. Siihen meillä läheisillä ja naapureilla ovat suurin vastuu. Mikään laite ei korvaa ihmisläheisyyttä, aito empaattinen välittäminen on aina suurin rikkaus kaikille.
  Ehdotan seuraava: perustetaan yhteiskunnallisen yrityksen.
  Yrityksen tuotot suunnataan maaseudun kehitykseen. Suupohjassa on Suomen nopeimmat nettiyhteydet. Perustetaan Suupohjan ”Silicon Valley”. Luova toimintaympäristö, jossa on tiloja myös perinteisille yritysmuodoille. Yrittäminen, innovatiiviset ja luovat alat tuovat paljon yksinäisyyttä. Yhdessä olemme enemmän. Luodaan nuorille mahdollisuus tehdä globaalista kauppa ja jäädä asumaan maaseudulle.
  Tapasin Teuvan torilla Teuvan sosialidemokraattien naisehdokkaan, entisen yrittäjän. Hän oli pohdiskellut, että Teuvan lukio pitää erikoistua. Olen samaa mieltä. Ehdotan: Teuvan lukio erikoistuu opettamaan tulevaisuuden taitoja, jotta opiskelijat voivat heti tai myöhemmin siirtyä ”Suupohjan Laakson” kauppakeskukseen. Suupohjan alueella on liikaa yrityksiä, joiden ”kotisivut” ovat vanhentuneet tai ei ole lainkaan, nuorten käsissä saamme nostettua alueemme yrityksien tasoa ja näkyvyyttä. ”Kotisivutkin” ovat vanhanaikainen tapa markkinoinnissa, opastetaan siirtymään esimerkiksi Facebookin kautta kohdistamaan omat potentiaaliset asiakkaat kotimaassa sekä maailmalla.
  Valvotaan siten että, työt, palvelut, tulolähteet sekä verokertymät tulevat maaseudun hyväksi!
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
ONKO NAAPURIN NURMIKKO AINA VIHREÄMPI?