Aikaisempia kirjoituksia puheenjohtajalta (Jukka Leppäniemi)

Vanhempia päivityksiä puheenjohtajalta:

 

Puheenjohtaja kiittää

 

Haluan sydämmestäni kiittää kaikkia jäseniä, aktiivikokoomuslaisia siitä, että olen saanut luotsata yhdistystämme nämä viimeiset vuodet. Työ on ollut mielekästä, haastetta täynnä ja kasvattavaa.

Nyt on aika katsoa tulevaan ja toisaalle, hakea omalle poliittiselle ajatusmaailmalle hieman tukea ja suuntaa etäämmältä paikallisyhdistyksen ja piirihallituksen ringistä. Elän ja opin politiikasta, haluni tehdä sitä on sanoin kuvaamatonta, tällä hetkellä en sitä pysty toteuttamaan kuten haluaisin monistakin syistä.

 

Puheenjohtajavuosien varrelle mahtuu muistoja monen moisia, parhaimmat muistot ovat Pääministeri Alexin vierailun teuvalla 2014, Eduskuntavierailu 2011, Naantalin reissu 2013, EK vaalityöt 2011 ja 2015, Piirin Syyskokous Teuvalla 2014. Lisäksi onnistumisen iloja ovat olleet vaalilehdet Eloa Porvarintielle 2012 ja Yhyres 2017, Kokoomuksen liikunnalliset tapahtumat + monia monia muitakin juttuja ja tuttuja.

 

Välillä nyrkit ja kyynerpäät savessa, välillä ”skraga” ojossa ja tukka hyvin, joskus puhetta joskus vitsiäkin.

 

Nyt on kuitenkin aika ”vaihtaa vapaalle” ja katsoa maailmaa toisaalta parin vuoden ajan, jos tulis toisiin aatoksiin ja innostuksen palon kipinä palautuisi. Kiitokset vielä kerran kaikille kokoomuslaisille.

 

24.10.2017

Jukka Leppäniemi

 

Kuntavaalien jälkeistä elämää (8.5.2017)

Keräsimme vaaliliitollamme komean äänipotin, 861 ääntä, saaden valtuustoon 8 valtuutettua. Valtuustoryhmämme koko pysyi samana johon päädymme jo edellisissä vaaleissa, 7 kokoomuslaista ja 1 KD. Tulos jäi toki tavoitteestamme, joka oli vähintään yhden paikan lisääminen.

Kaiken kaikkiaan olemme kuitenkin tyytyväisiä, VAS ja SDP olivat teuvalla vaalivoittajia, lisäten molemmat ryhmät yhden paikan. Yhteistyötä heidän kanssaan onkin rakennettu ja neuvoteltu. Halusimme neuvotteluihin mukaan myös PS:n 2 valtuutetun ryhmän, jotta ketään ei jätettäisi täysin ulkopuolelle.

Paikkaneuvottelut alkavat ylihuomenna keskiviikkona oman ryhmämme osalta, toivottavasti päästään sovinto ratkaisuihin. Onhan meillä tiivis ja yhtenäinen, osaava ja kaikensa antava porukka, varavaltuutetuuja unohtamatta, jotka täyttävät vähintään valiokuntien varajäsenyys paikat.

Kiitoksia vielä kaikille vaaleissa mukana olleille henkilöille ja tahoille. Seuraaviin kisoihin on aikaa n. 9kk, jolloin on maakuntavaalit.

 

Kuntavaalit ovat alkaneet (1.3.2017)

Ehdokaslistat on nyt jätetty ja julkistettu, on ehdokkaiden työnteon aika. Ehdokkaiden on tuotava itsensä lisäksi myös sanomansa läpi nykyään runsaan tarjonnan ja monipuolisen viestintäkanava vaihtoehdon kautta äänestäjille. Työ ei ole helppoa ja vaatii osaamista, aikaa ja kiinnostusta herätellä kuntalaisia ja äänestäjiä oikeilla asioilla.

Liika lupaaminen on popolismia, kuntien taloudellinen tilanne ei muutu 1.6.2017 tämän hetkisestä vaan ongelmat jatkuvat vaikka päättäjät vaihtuvat. Toki tarkoitus ja mahdollisuus on päättäjiä vaihtamalla muuttaa toimintatapaa ja mahdollisesti myös päämäärää.

Onnea ja menestystä kaikille ehdokkaaksi lupautuneille, kannatuksenne mitattaan Su 9.4.2017 klo 20.00, kun uurnat sulkeutuvat ja äänten lasku alkaa.

 

Seutuyhteistyö, sen tekeminen ja merkitys ?? (13.12.2016)

Olemme tehneet pitkään töitä uuden yhteisen Suupohja-hengen löytymiseen ja rakentamiseen neljän kunnan (Isojoki, Kauhajoki, Karijoki ja Teuva) alueella ja voimin. Ollaan päästy hyvään alkuvauhtiin ja toiminnallisiin tapoihin.

Nyt kuitenkin tämä orastava yhteistyötahto -tila saattaa olla pahasti uhattuna. Naapurikuntamme Kauhajoki teki omasta tahdostaan erilaisen PIHLAJALINNA esityksen valtuustolle, kuin mistä me yhdessä neuvottelimme. He haluavat neuvotella Pihlajalinnan kanssa niiden kuntien kanssa, jotka ovat halukkaita yhteistyöhön. Eli enää ei ollakkaan niin yhteisrintamassa menossa tai jättämäsää tilaisuutta käyttämättä.

Teuva ei ole muuttamassa tai käsittelemässä asiaa uudelleen, tehty kielteinen päätös pitää koska uuttakaan asiaa ei ole julki tullut. Isojoki ja Karijoki miettivät muuttunutta tilannetta.

Saas nähdä mihin asia vielä johtaa, toivottavasti ei ristiriitoihin ja "verisiin" kuntataisteluihin naapureiden kesken.

 

Vetää nöyräksi ja antaa tarmoa !  (16.11.2016)

Kiitän nöyrästi Teuvan Kokoomuksen syyskokous edustajia antamastanne luottamuksesta jatko kaudelle puheenjohtajanne. Työ jatkuu ja toivotavasti voin antaa aikaani jopa enemmän yhdistyksen toimintaan ja kehittämiseen kohti uusia haasteita.

 

Syyskausi vaihtuu talveen, eletään mielenkintoisia aikoja !!!  (9.11.2016)

Yhdysvallat sai uuden Presidentin, Donald Trumpin, ja maailma tuntuu olevan sekaisin. Äänestäjät ovat puhuneet, pulinat pois. Näillä mennään ja uuteen opitaan.

Meillä yhdistyksessä on taas aika valita uusia toimjoita v. 2017 ja tulevaisuuteen, on kuntavaalivuosi tulossa ja töitä sen mukaan kaikille riittää. Olen toiminut yhdistyksen puheenjohtajana jo muutaman vuoden ja aika tuntuu olevan kyllä kortilla hoitaa tehtävää kunniakkaasti.

Toivottavasti syyskokous tekee järkevän valinnan ja valinnat yhdistyksen johtoon, koska huonosti hoidettu yhdistys ei vedä uutta innostusta mukaansa. Meillä on potentiaalisia nuoria ja varttuneempia henkilöitä, joille täytyisi antaa mahdollisuus valtaan ja vastuuseen.

Hyvää alkavaa talvikautta !!

 

Paikallislehti Tejukassa 7.9.2016 ollut kannanotto kykyyni toimia luottamustoimessa, vastausta asioihin (13.9.2016)

Paikallislehdessä 7.9.2016 oli kritiikkiä minun henkilökohtaseen kykyyni ja tapaani tehdä päätöksiä teuvan kunnan hallituksen puheenjohtajana.

Olen kaikissa tekemissäni päätöksissä, niin paikkakunnalla, seudullisesti kuin maakunnallisesti ajatellut teuvalaisten veronmaksajien eli kuntalaisten tulevaisuutta. Se ei varmasti ole kaikkien silmissä saman suuntaista mutta parhaani olen pyrkinyt tekemään, niin talouden, palvelujen saatavuuden kuin yhteistyötoiminnan kannalta.

Olen päättänyt olla mukana myös kuntavaaleissa teuvalla 2017, joten en ole täältä mihinkään lähtemässä tai ”karkaamassa”, kuten joissain piireissä puhutaan. Tulen jatkamaan oman tyylistä linjaani jatkossakin mikäli äänestäjät luottamuksen vaaliuurnilla keväällä 2017 antavat. Tulevat työtehtävämuutokset toki voivat aiheuttaa muutoksia tehtävän hoitoon jne. mutta vaalikelpoisuus säilyy teuvalla.

Teuvan kunnassa ollaan valmistelemassa organisaatio muutosta, jonka näen välttämättömänä. Ensimmäisessä vaiheessa uudistetaan luottamushenkilö -organisaatio ns. valiokuntamalliin ja sen jälkeen katsotaan mihin muottiin virkamiesorganisaatio muokataan. Nämä muutokset ovat kunnan hengissä pysymisen kannalta välttämättömiä, SOTE- ja MAKU -uudistukset vievät meiltä n. 60-70% päätettävistä asioista ja suurin piirtein saman verran varoja itsehallintoalueelle MAAKUNTAAN. Luottamushenkilöiden tulee jatkossa olla entistä tiiviimmin kiinni tehtävissä päätöksissä ja kunnan arjessa, vain valiokuntamallilla päästän tähän. Itse olen vahvasti ollut tuomassa valiokunta -mallia teuvalle uudistus mielessä ja toivon hartaasti, että se saadaan valtuustossa hyväksyttyä ja toimimaan seuraavan valtuustokauden aikana.

Mikäli kuntamme päättäjät eivät ole valmiita isoon organisaatio uudistukseen ja sitä kautta tiiviimpään ja selkeämpään päätöksenteko kulttuuriin on omien johtopäätösten aika ja jatkoa pitää puntaroida uudelleen. Mutta nyt on hyvä henki ja meininki kun asiaa valmistellaan. Uskon ja toivon asian menevän maaliin positiivisessa hengessä, Teuvan kunnan edun mukaisesti.

 

Hyvää ja antoisaa kesää !! (27.6.2016)

Juhannus on vietetty ja lomakausi alkaa olla kiivaimmillaan. Luottamustoimissa osalle lomakausi on jo alkanut, osalla se alkaa ensiviikon jälkeen. Saamme hengähtää hetkisen, imeä uusia tuulia ja ajatuksia "vapailta markkinoilta", ladata akkuja tuleviin haasteisiin.

Lappeenrannan puoluekokouksessa puolueemme johto uudistui. Petteri Orpo äänestettiin puheenjohtajaksemme, Janne Sankelo vahvaan vpj:toon ja Mari-Leena Talvitie puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Lisäksi Antti Häkkänen ja Sanni Grahn-Laasonen varapj:ksi, vahvaa osaamista ja kentän ymmärrystä tuntuu nyt olevan.

Kuntapolitiikassa hylkäsimme Teuvan valtuustossa Suupohjan LLKY-kuntien  mahdolisuuden liittyä Kuusiokuntien yhteistoiminta-alueeseen ja sitä kautta Pihlajalinnan sopimukseen SOTE -palvelujen tuottamisesta. Prosessi oli pitkä ja moninainen, mutta olen tyytyväinen tehtyyn päätökseen. Laakereille ei kuitenkaan sovi jäädä vaan on tehtävä uudistuksia ja suunnitelmia tulevaisuuteen.

Toivotan kaikille Kokoomusaktiiveille, luottamushenkilöille ja yhteisten asioiden hoitamisesta kiinnostuneille hyvää, lämmintä ja rauhallista kesää !!!

 

Hyvää kevättä ja Pääsiäistä! (27.3.2016)

On kevään aika,  kevätkokoukset ovat kiivaimmin kalenteroituina eri yhdistyksissä. Saadaan edellinen vuosi "purkkiin" ja toiminta viriämän kohti kauden ja vuoden tapahtumia.

Puolueellamme on vuorossa puoluekokouskesä, Kesäkuun 2. viikonloppu Lappeenrannassa, Saimaan rannalla, päätetään taas pitkänajan linjauksista ja toimihenkilövalinnoista. Myös puheenjohtaja vaaleja on ääneen haviteltu, vaikkakin Alexilla on vankka puolueen tukitakanaan. Kokoomuksen linjaus ja nykyhallituksen aikaansaamattomuus näkyy mielestäni kritiikkinä puolueen puheenjohtajaa kohtaan.

Itse olisin halukas näkemään puheenjohtajuudesta kisan, jolloin todellinen kannatus ja mandaatti annetaan. Nyt olisi vain haastajien aika tulla esiin. Myös monia muita paikkoja on puoluekokouksessa avoimena, mm. varapuheenjohtajuudet 3 hlö, puoluevaltuuston pj. jne. Mielenkiintoinen kesäviikonloppu tulossa Saimaalle.

Yhteiskuntasopimus ... tuleeko vai ei? Haasteelinen kysymys, johon monella Kokoomuslaisella olisi aihetta ja näkemystä sanoa pari valittua sanaa. Nyt vain taitaa olla niin, että tehdään ja allekirjoitetaan vaan paperi vaikkei tiedetä tuoko se mitään lisäarvoa mihinkään, paperi paperin vuoksi.

Elämme taloudellisesti niin hankalaa ajanjaksoa, että toivottavasti tämä hoidetaan nyt jo vihdoin ja viimein kunnolla maaliin, muuten meidät ja tulevat sukupolvet "hukka perii"!

 

Hyvää Talvea ja kevään odotusta ! (31.1.2016)

Vuosi on taas vaihtunut, aika kuluu mutta asiat "velovat" monessakin mielessä.

SOTE on ison asian edessä niin maakunnallisesti kun paikallisestikin. Meillä Suupohjassa ja Teuvalla asia on akuutti, miten suhtaudumme yksityiseen toimijaan, joka rakentaisi kanssamme yhteisyrityksen, joka huolehtisi SOTEstamme ? Vai pitäisikö jatkaa nykyisen toiminnan kehittämistä ja viedä se mahdollisimman vahvana maakunnan itsehallintoalueen SOTEEN ? Nämä asiat meille tulee päätettäväksi piakkoinkin Helmi-Maaliskuussa.

Pihlajalinna -seminaari on tulevana Maanataina 8.2.2016 Teuvan valtuutetuille ja siksi olemmekin päättäneet pitää kuntalaisille info/keskustelutilaisuuden Su 7.2.2016, jotta valtuutetumme saisivat mahd. vahvan evästyksen tuohon seminaariin asioista ja kuntalaisia askarruttavista kysymyksistä.

Kevään mittaan myös Teuvan kunnan palvelustrategia tuodaan päätöksentekoon valtuustoon, se tuo mielestäni hyviä muutoksia tulevaisuutta ajatellen. Kerron siitä enemmän myöhemmin, mutta asioita on valmisteilla, joten älkää olko huolissanne.

 

 

Mielenkiintoista syksyä eletään !  (23.9.2015)

Kuka olisi uksonut seesteisen kesälomakauden aikana mihin keskustelu siirtyy ja muuttuu heti syksyn koitettua. Asialistalla ja uudisoinnissa on nyt hallituksen pakkopolitiikka säästöjen tekoon, pakolaistulva ja -politiikka.

Ensitöikseen hallitus kesälomien jälkeen päätti tuoda esityksiä kauppojen ja palvelujen aukiolon vapauttamiseen, myös muita vapautus- ja uudistuspäätöksiä esitetään. Ammattiyhdistysliikkeet ja SDP, Vihreät ja VAS. eivät mieltyneet hallituksen päättämiin toimiin ja lakimuutoksiin työntuottavuuden parantamiseksi kun yhteiskuntasopimusta ei kahdesta yrityksestä huolimatta saatu aikaan. Nyt molemmat osapuolet ovat ns. poteroissa, hallitus on antanut aikaa ensi viikon alkuun esittää muutosvaihtoehdon.

Pakolaistulva Syyriasta, Irakista ja muualta on jatkunut kiivaana etelä-eurooppaaan, myös suomeen. Suomessa avataan ja päätetään uusista vastaanottokseskuksista lähes joka päivä. Asialla on puoltajansa ja vastustajansa. Tilanne on kuitenkin niin vakava, että asiaa pitää pohtia kokonaisuutena ja rauhassa ilman ennakkoasennetta. Myös sitä miten voisimme auttaa näitä kotoaan ja maastaan lähteneitä siellä kotimaassa tai lähialueilla.

Suomen hallitus näyttää vahvemmalta ja yhtenäisemmältä kuin aikoihin, asiaa toki helpotaa kun puolueita on vain kolme vaikka aisat ovat todella kovia ja aiheuttavat kipua useampaan ryhmään ja suuntaan. Toivotaan hallituksele voimaa jatkaa isojen päätösten tekemisessä ja Suomen ylös nostamisessa Eupoopan pohjalta.

 

 

Suomeen on saatu uusi toimintakykyinen hallitus (2.6.2015)

Keskustan, PS ja Kokoomuksen hallitus on työnsä aloittanut, saimme kokomus ministereitä siihen 4 mutta alueemme Suupohja eikä Vaasan vaalipiiri ei YHTÄÄN, ei mistään puolueesta. Tämä on harmittavaa, todella harmittavaa.

Hallitusohjelmaa opiskellessa ja median sitä julkituodessa huomaamme, että nyt on oikeiden tekojen aika ja tahto. Monista kipeistä asioista leikataan ja ruuvataan rakenteita järkevämpään suuntaan. Tulevaisuudessa näemme miten siihen todella pystytään ja mitkä on todelliset vaikutukset, mutta suunta ja vauhti tuntuu olevan nyt kohdillaan.

Hyvää kesää kaikille, eiköhän se lämpökin Länsi-Suomeen jossain vaiheessä eksy !

 

 

Vaalit on käyty ja tulokset julkistettu (10.5.2015)

Teimme Kokoomuskena kaikkemme, tulimme hienosti 2 tai 3 :ksi, kuinka sitä sitten mitataankin.

Hallitus neuvottelut alkavat osaltamme huomenna, olemme puolueena niihin valmiita oman ohjelmamme pohjalta. Emme myönny kaikkeen, emmekä lähde mukaan jos omia ajatuksiamme poljetaan liikaa.

Viikonlopun aikana saimme suru-uutisisa Vaasasta kun ex-kansanedustaja "Mape" Markku Mäntymaa oli menehtynyt pitkän ja raskaan sairauden uuvuttamana. Yhdistyksemme ottaa osaa omaisten suruun ja on mukana osaltaan surutyössä.

Tulevat viikot ovat siis Suomen tulevaisuuden kannalta merkittävät, seuraamme tilannetta tiiviisti ja kerromme mielipiteemme asioista.

Äidit ovat saaneet tänään juhlia koko suomessa, onnittelut vielä kerran kaikille Suomen äideille.

 

 

Vaalityö on täydessä käynnissä (17.3.2015)

Pohjanmaan Kokoomuksen ehdokkaat ovat täydessä vaalityössä kentällä, eli siellä missä kansalaiset ovat. Me muut aktiivit annamme työhön omat panoksemme järjestelyin, talkootöin, sananlevittäjinä jne. YHDESSÄ TEEMME TULOKSEN!

Tulkaa mukaan vaalityöhön, älkää epäröikö kysyä tai antaa palautetta/mielipidettänne. Nyt on vaikuttamisen paikka ja aika!

Noin kuukausi aikaa vaaleihin, tehdään hyvää politiikkaa Suomen tulevaisuuden hyväksi!

 

 

Ehdokasasettelun loppumetrit ja loppukiri (21.2.2015)

Ehdokaslistallamme Pohjanmaan Kokoomuksella on virallisesti 13 vahvistettua nimeä. Tiistaina piirihallitus nimeää loput 3 ehdokasta, jonka jälkeen kampanjointi voi alkaa koko arsenaalilla.

Vaaleista näyttää tulevan kampanjoinnin osalta tiiviit ja yhdistykset ovat valmiita sekä valmistautuneita tekemään oman ison panoksensa vaalityöhön. Näin ainakin Teuvalla taas! Uusimme vuoden 2011 "juttumme", jolloin meidät palkittiin kunniamaininnoin aktiivisimpana pienenä vaalikuntana. Haluamme olla tälläkin kerrall näkyvissä ja tiedossa.

Olemme jo kalenteroineet monia mielenkintoisia tapahtumia yhdessä ehdokkaiden kanssa. Seuraa kalenteriamme, ilmoituksiamme ja facebook-sivujemme päivityksiä. Ollaan iloisella mielellä vaalitoreilla, -kaduilla sekä tapahtumissa. Tehdään yhdessä hyvää jatkossakin.

 

 

Kevään ensimmäinen aurikoinen päivä  (6.2.2015)

Ihan tulevat kevätajatukset mieleen, kun auringon lämpö pudottelee lumet katolta, hanget kiiltävät jne. vaikka onkin vasta helmikuun alku.

Vaalitaistelu on selkeästi alkamassa: ehdokkaat virittäytyvät kilpaan, ohjelmia julkistetaan, väkeä koulutetaan jne. Kokoomuksellakin on puheenjohtajapäivät Porissa huomenna 7.2.2015.

Vaalitilaisuuksia suunnitellaan ja järjestellään kiivasta tahtia. Seuratkaa ilmoitteluamme ja kalenteriamme.

Itse valmistaudun viikonlopun koetuksiin, joihin kuuluvat Porin puheenjohtajapäivät ja Jannen hiihdot Pappilankankaalla. Nähdään!

Hyvää kevään odotusta kaikille!