Aikaisempia kirjoituksia puheenjohtajalta (Toni Nevanperä)

Vuosi vaihtui ja aluevaalit tulevat

 

Hyvää uutta vuotta 2022. Vuosi vaihtui mukavan lumisessa pakkassäässä. Alkaa olemaan jo harvinaista herkkua, että vuodenvaihteessa on näin talviset maisemat. 

Yhdistyksen hallitus järjestäytyi joulukuun alussa. Sihteerinä jatkaa Satu Tamsi, vaalipäällikkönä Juha Peltoniemi ja rahastonhoitajana Päivi Birling. Varapuheenjohtajana aloittaa Jouko Haapala. Jenna Santikko ottaa haltuun yhdistyksen Instagram-tilin.

Uusi vuosi tuo mukanaan myös uudet vaalit. Etelä-pohjanmaalta jätettiin täysi ehdokaslista joulukuussa ja Teuvalta ehdokkaitamme ovat Satu Tamsi ja Toni Nevanperä. Yhdistyksemme tekee vaaleissa tiivistä yhteistyötä Kauhajoen, Isojoen ja Karijoen Kokoomusyhdistysten kanssa. Oman haasteensa vaalikampanjaan tuo pahentunut koronatilanne ja siksi kampanjassa edetään terveys edellä. Toivotaan, että kaikki pääsevät uurnille ja käyttävän äänioikeuttaan.

Terveisin:

Puheenjohtaja Toni Nevanperä 4.1.2022

 

 

Kuntavaaleista kohti seuraavia vaaleja

 

Kuntavaalit olivat kesäkuussa ja saimme valtuustoon kuusi valtuutettua. Menetimme yhden paikan, joten vaalien tulokseen emme voi olla täysin tyytyväisiä. Kunnallisvaalien jälkeiset luottamuspaikkaneuvottelut käytiin hyvässä hengessä ryhmien kesken ja omalta osaltamme pääsimme paikkajaossa toivottuun lopputulokseen. Merkittävistä puheenjohtajuuksista saimme hallituksen puheenjohtajuuden ja valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajuuden, jonka annoimme vaaliliittokumppanillemme KD:lle. Vastavasti me saimme hallitukseen kolme jäsentä.

Luottamuspaikat on saatu pääosin jaettua ja nyt on aika aloittaa ehdokkaiden hankkiminen maakuntavaaleihin. Tavoitteeksemme on asetettu kaksi ehdokassuostumusta ja olemme melko toiveikkaita, että pääsemme meille asetettuun tavoitteeseen. Jos olet kiinnostunut ehdokkuudesta, ole yhteydessä yhdistyksemme puheenjohtajaan tai sihteeriin.

Terveisin:

Puheenjohtaja Toni Nevanperä 8.9.2021


Vaalitohinaa

 

Ilmat lämpenee ja kesä lähestyy kovaa vauhtia. Niin lähestyy myös vaalipäivä, johon on aikaa 24 päivää. Ennakkoäänestys alkaa jo ensi viikolla.

Ehdokashankinnan jälkeen kaikki aika on mennyt vaalilehden työstämiseen. Tämä on ollut yhdistykselle taas kova ponnistus, mutta lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä. Lehden teossa mukana olleilla ei ollut aikaisempaa kokemusta lehden teosta. Vaalien siirto toikin lehden tekoon arvokasta lisäaikaa, mutta se kuuluisa loppukiirus tuli silti.

Lehdestä löydät ehdokkaiden esittelyt, jonka lisäksi he ovat saaneet ottaa kantaa vaaliteemoihimme. Ne on jaettu neljään pääteemaan: kunnan elinvoima, lasten ja nuorten hyvinvointi, kuntalaisten hyvinvointi ja yrittämisen edellytykset. 

Tutustu ehdokkaidemme ajatuksiin vaalilehdessämme ja tule tapaamaan heitä torille 22.5 klo 11:00-13:00 ja 29.5 klo 11:00-13:00

Terveisin:

Puheenjohtaja Toni Nevanperä 20.5.2021
 

Kevättä rinnassa

 

Vimeiset lumen rippeet sulavat vauhdilla ja olemme saaneet nauttia viimeisen viikon aikana kauniista kevätsäästä. Kahden kuukauden lisäaika alkaa olemaan käytetty ja ehdokaslistojen täydennyspäivä 4.5.2021 lähestyy kovaa vauhtia. Ehdokashankintaa jatketaan loppuu saakka ja jo nyt on varmaa, että tulemme listaa täydentämään.

Ehdokashankinnan ohella yhdistyksen hallitus on keskittynyt vaalilehden suunnitteluun. Ehdokassitoumuksen allekirjoittaneille on pidetty kaksi keskustelutilaisuutta, jossa on tutustuttu toisiimme ja pohdittu vaaliteemoja. Näihin teemoihin ehdokkaamme ottavat kantaa tulevassa vaalilehdessä.

Vaalikiireiden lomassa on aika pitää myös yhdistyksen kevätkokous. Kokous pidetään 27.4. klo 18:00 Pappilankankaan majalla. Tule juomaan kuppi kahvia, tapaamaan yhdistysaktiiveja ja keskustelemaan kunnallispolitiikan ajankohtaisista asioista.

Terveisin:

Puheenjohtaja Toni Nevanperä 20.4.2021

 

Kuntavaalit lähestyvät

 

Alkuvuosi on mennyt yhdistyksen toiminnassa kuntavaalien ehdokashankinnan merkeissä. Yhteydenottoja on tehty paljon ja nyt on käynnissä loppukiri.  Vajaan seitsemän viikon kuluttua tiedämme, ketkä kunnan ylintä päätäntävaltaa jatkossa käyttävät. Myös vaalien jälkeistä toimintaa  on jo vähän mietitty. Yhdistys täyttää loppuvuodesta 100 vuotta ja juhlien ohjelman suunnittelu on aloitettu.

Ehdokashankinnan tiimellyksessä on hallitus myös järjestäytynyt. Syyskokous valitsi minut jatkamaan puheenjohtajana ja varapuheenjohtajaksi valittiin Sakari Tamsi. Sihterinä jatkaa Satu Tamsi ja vaalipäälliköksi valittiin Juha Peltoniemi. Yhdistyksen rahastonhoitajana jatkaa Päivi Birling.

Tulevat vaalit pidetään poikkeuksellisessa tilanteessa. Koronatilanne pahenee, valmiuslain asetuksia otetaan käyttöön ja rokotteiden saatavuudessa on ongelmia. Tämä vaatii myös meillä yhdistyksessä ja ehdokkaiden keskuudessa uusien toimintatapojen käyttöönottoa. Poikkeuksellisesta ajasta huolimatta muistakaa käyttää äänioikeuttanne. 

Terveisin:

Puheenjohtaja Toni Nevanperä 3.3.2021

 

Syysterveiset

 

Poikkeuksellinen vuosi on kääntymässä syksystä kohti talvea. Alkuvuonna tehdyt suunnitelmat yhdistystoiminnan näkyvyyden suhteen jäivät toteuttamatta rajoitusten vuoksi. Kevätkokouksemme pidettiin heinäkuun alussa ja piirin kevätkokous elokuussa. Puoluekokous siirrettiin kesäkuusta syyskuulle ja toteutettiin etäpisteisiin hajautettuna.

Muutos puoluetoiminnan toimintatapoihin on ollut valtava. Haasteita on riittänyt, mutta niistä on selvitty. Digiloikka, joka on otettu, on tuottanut paljon uusia toimintatapoja. Fyysisiä toritapahtumia on korvattu etätorikahveilla, jotka ovat innostaneet piirin järjestämiin tapahtumiin uusia kasvoja. Nämä uudet käytänteet tulevat jäämään pysyviksi toimintatavoiksi, vaikka tilanne aikanaan normalisoituu. 

Vuosi 2020 jatkuu yhdistystoiminnassa ensi kevään kunnallisvaalien ehdokashankinnalla. Ensimmäisiä ehdokaskyselyjä on tehty keväällä ja aktiivisemmin sitä on tehty kesän jälkeen. Ensimmäiset ehdokassitoumukset luovutetaan piirille syyskokouksen yhteydessä. Ole rohkeasti yhteydessä hallituksen jäseniin, jos sinulla on kiinnostusta ehdokkaaksi tai tiedät hyvän ehdokkaan. Nähdään syyskokouksessa 26.10.2020 Pappilankankaan majalla.

Terveisin:

Puheenjohtaja Toni Nevanperä 21.10.2020

 

Hyvää alkanutta vuotta 2020

 

Tammikuu on jo puolivälissä, mutta talvi antaa vielä odottaa tuloaan. Toivotaan, että saamme vielä lunta ja pääsemme nauttimaan lumisista maisemista myös täällä pohjanmaan lakeuksilla.

Teuvan Kokoomus Ry:n syyskokous valisti minut yhdistyksen puheenjohtajaksi ja siitä suuri kiitos kaikille. Uusi hallitus on pitänyt ensimmäisen kokouksensa, jossa valitsimme yhdistyksen muut toimihenkilöt. Uuden hallituksen kokoonpano löytyy yhteystiedot-kohdasta.

Ensitöikseen hallitus suunnitteli kevään toimintaa. Yhdistyksen hallituksella on kova usko, että laskiaissunnuntaina 23.2 on lunta ja sponsoroimme silloin nappulahiihdot Pappilankankaalla. Helmikuussa järjestämme myös Suupohjan Kokoomusyhdistysten tapaamisen.

Vuosi 2020 painottuu yhdistystoiminnassa vahvasti ensi kevään kunnallisvaalien ehdokashankintaan. Vaalitoimikunta on aktivoitu ja työ aloitetaan lähiaikoina. Ole rohkeasti yhteydessä hallituksen jäseniin, jos sinulla on kiinnostusta ehdokkaaksi tai tiedät hyvän ehdokkaan.

Terveisin:

Puheenjohtaja Toni Nevanperä 15.1.2020