15 Toni Nevanperä

Toni Nevanperä
logistiikkapäällikkö

Minä olen 41-vuotias, lähes koko ikäni Teuvalla asunut entinen peräläinen, nykyinen keskustaajaman asukas. Olen toista kautta kunnanvaltuustossa, ensimmäistä kunnanhallituksessa ja kolmatta kertaa kuntavaaliehdokkaana. Olen töissä Betoniluomalla logistiikkapäällikkönä. Toimistotyön vastapainoksi harrastan metsänhoitoa, joka on vienyt ison osan talven vapaa-ajasta jo yli 20 vuotta.

 

Vaaliteemoistamme minulle on erityisen tärkeää kunnan elinvoima. Menestyvät ja kasvavat yritykset ovat yksi tärkeimmistä elinvoimaisen kunnan peruspilareista. Yrittäjyys luo työpaikkoja ja verotuloja, jolla kunnan palvelut rahoitetaan. Kunnan tulee luoda puitteet sille, että olemme vetovoimaisia yrityksien ja asukkaiden näkökulmasta. 

 

Lähellä oleva ja laadukas toisen asteen koulutus luo pitovoimaa siihen, että nuoret tulevaisuuden tekijämme rakentavat elämänsä Teuvalle. Myös yritykset uskaltavat investoida, kun osaavaa, koulutettua työvoimaa on saatavilla. Tarvitsemme myös työperäistä maahanmuuttoa, että yrityksien työvoimatarpeisiin pystytään tulevaisuudessa vastaamaan. Malliesimerkki asian pitkäjänteisestä ja hyvästä hoidosta löytyy naapuristamme Närpiöstä, josta meillä olisi paljon opittavaa. 

 

Vetovoimaisuuttamme meidän tulee lisätä kuntamarkkinoinnin avulla. Niukoista resursseista huolimatta meillä on hyvät ja laadukkaat peruspalvelut. Harrastusmahdollisuudet ovat hyvät, josta iso kiitos kuuluu aktiiviselle kolmannelle sektorille. Meillä on hyvä tonttitarjonta niin yrityksille kuin omakotirakentajille. Tonttimyyntiä voisimme aktivoida myyntikampanjan avulla valtuustoaloitteemme mukaisesti.