17 Sirpa Raittila

Sirpa Raittila
eläkeläinen, entinen yrittäjä

Olen 68-vuotias eläkeläismummi mutta vielä monessa yhdistyksessä mukana. Sydäntäni lähellä on kulttuuri ja taide, käyn usein teattereissa, taidenäyttelyissä, toimin taideseurassa, kansalaisopistossa, pidän kursseja, kurssitan itseäni taiteensaralla ja askartelen kotona melkein päivittäin. Arvokkainta minulle ovat lapset, lastenlapset ja lastenlastenlapset.

Kotoisin olen merenrannalta, rakastan merta ja näitä pohjanmaan lakeuksia, näkee kauas, ei heti silmä pökkää. Veneily ja mökkeily kuuluvat myös harrastuksiini. Ehdokkaaksi ryhdyin, koska monipuolisen elämänkouluni ansiosta ymmärrän kaiken ikäisten ihmisten tarpeita ja elämänhaasteita joita tulee aina ollakin ja niihin pitäisi löytää hyvät ratkaisut, myös kunnallisella tasolla, jos kunnalla on asiat hyvin, voivat myös kuntalaiset hyvin.

Vaaliteemoistamme haluan nostaa esiin kuntalaisten hyvinvoinnin, johon olennaisena osana kuuluu myös kulttuuri. Korona on kurittanut myös kulttuuria joka on osaltaan herättänyt luovuuden, hyvä näin, mutta moni hyvä idea kaatuu tämän päivän rahapolitiikan ja byrokratian jalkoihin, luovuutta tulee kannustaa koska se on terapiaa keholle ja mielelle. Teuvalla olen asunut n.60 vuotta, monessa kylässä olen ehtinyt asumaan, kirkolla, Norinkylässä, Kauppilassa ja Perälässä näissä on ollut mukava asua ja joka kylässä on ollut hyvä yhteistyömeininki talkootöitä on paiskittu isoilla porukoilla.

Jokaisessa kylässä on oma kulttuurinsa, myös me ihmiset olemme osa kunnan kulttuuria. Teuvalla on ollut hyvät eväät antaa lapsille ja nuorille turvallisen ympäristön, yhteishengen ja maalaisjärjen, nämä tulisi turvata jatkossakin! Maailma muuttuu ja nuoret muuttavat opiskelujen perässä muualle ja sitä myötä myös työelämään, onneksi käyvät täällä kotipaikkakunnallaan silloin tällöin. On kiva kuulla, että etelä suomessa pohjalaisilla on kysyntää ja työllistyvät hyvin, olisikin aivan mahtavaa kun omalla paikkakunnalta tai lähikunnilta nämä koulutetut nuoret saisivat töitä ja voisivat turvallisesti kasvattaa omia lapsiaan maaseudulla. Koronapandemiasta on ollut myös hyötyä, liikkumisrajoitusten myötä ihmiset käyttävät enemmän luovuuttaan, työt tehdään paljolti etänä säästyy aikaa toisillemme ja omiin harrastuksiin, kunnan tuleekin luoda ja antaa monipuoliseen liikuntaan ja kulttuuriin mahdollisuudet, niistä huolehtimalla pysymme kauan terveinä ja työkykyisinä , kulttuuri on ennalta ehkäisevää terveyden hoitoa.

Tärkeänä pidän erilaisten yhdistysten säilymistä Teuvalla, ne tukevat kaikkia ikäryhmiä lapsista vanhuksiin.