Tervetuloa Teuvan Kokoomus ry.:n kotisivuille

« aihelistaan

TEUVAN TULEVAISUUS ON LÄNNESSÄ


 • nimimerkki

  Antti Siljanmäki

  31.3.2017 klo 14:10
  Virkamiehiksi pyrkivien ruotsinkielen kielitaso on heikentynyt, se on tämän päivän teema ja ongelma. Tavallisen Suomalaisen kielitaito on tietenkin heikentynyt vielä enemmän.
  Suomi kuului Ruotsin kuningaskuntaan 1809 saakka, jolloin molemmat osat lähtivät omille teilleen. Suomeen jäivät vähemmistö ruotsinkielisiä. Kieltä he ovat ylläpitäneet siitä saakka. Ruotsinkieli on kehittynyt 1809 jälkeen myös Suomessa, mutta verrattuna Ruotsin omaan puhekieleen ”riikinruotsiin” ero on iso.
  Suomalaisille opetetaan erityisesti kielioppia ja kirjoittamista kouluissa. Puhuminen on kankeaa ja hidasta.
  Suomi tarvitsee ison kielireformin. Sanotaan ettei kannata hakea vettä joen toiselta puolelta. Nyt kuitenkin pitää, jos halutaan aidosti nostaa ruotsinkielen tasoa ja kiinnostusta Suomessa. Tavoitamme 20 miljoonaa ihmistä pohjoismaissa, jonka kanssa voimme keskustella ruotsinkielellä.
  Riikinruotsi on pehmeä ja kaunis kieli. Kieli on nopearytminen, nokkela ja täynnä huumoria. Samalla lailla kuin englanninkieli, jossa synonyymit tai ilmaisut eivät lopu nopeasti.
  Tanssissa niin kuin kieliopissa ovat omat säännöt, joita tulee oppia hyvin. Voimme sen jälkeen valita hillityn valssin tai eloisimman ja nopeamman foxtrotin.
  Teuvan pilottihankkeelle saamme rahoitusta, mikäli haluamme aloittaa kieliuudistuksen. Tänä päivänä ei ole pulaa hankerahoituksesta, enemmän pulaa hyvistä ideoista.
  Teuvan länsinaapuri on Närpiö, joka on elinvoimainen kaupunki, vahvan yrittämisen ja aidon yhteistyön ansiosta. Teuva eli Östermark oli osa Närpiön kuntaa 1868 saakka. Kielimuuri on pelottavan korkea. Meidän ei tarvitse rakentaa Trumpin tapaa muureja. Näkymätön muuri pitää Teuvalaiset ja Närpiöläiset erillään muutenkin. He puhuvat huonosti suomenkieltä ja Teuvalaiset vielä huonommin ruotsinkieltä. Lisäämällä vuorovaikutusta kulttuurin, koulujen sekä yrityksien välillä tulee olla ensimmäinen tavoite. Teuvan tulevaisuus on lännessä.
  Pyydän saada luottamuksesi ja äänesi! Visiot ja tavoitteeni ovat selkeät. Teuvalla on hyviä vaaliehdokkaita eri puoleista, joiden ajatukset ovat yrittäjäkeskeisiä. Teuvan kuntaa ei saada kuntoon vain säästämällä, nyt tarvitaan rohkeita visioita tulevaisuuden elinkeinopolitiikalle. Yrittäjyys sekä sisäinen yrittäjyys, tulisi olla kaikkien kuntalaisten ykkösprioriteetti. ”Raha ei kasva puussa eikä ilmesty tyhjästä”, niin kuin opetamme lapsillemme, mutta pätee myös kunta- sekä valtiotasollakin.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
TEUVAN TULEVAISUUS ON LÄNNESSÄ